• Kennemerplein 27
  • 1972 EW IJmuiden
  • 06-49240064
  • Van Hallstraat 81
  • 1051 HA Amsterdam

Blog van Luister je vrij!

door Monique

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen.
Dit maakt de auditieve stimulatie veel toegankelijker voor mensen die geen mogelijkheden hebben om iedere dag naar het instituut te komen. Omdat je te ver weg woont of omdat het dagschema reizen niet toelaat.

Een andere mogelijkheid is dat ik met de apparatuur naar instellingen of scholen kan gaan. Hierbij kan gewerkt worden in kleine groepjes. Het voordeel hiervan is dat meerdere kinderen met ernstige problemen in hun eigen omgeving kunnen profiteren.

Talks Up

De Talks Up is een klein formaat Elektronisch Oor. Veel individuele en alle basisprogramma’s kunnen hiermee gedaan worden. Deze thuis therapie is uitermate geschikt voor tieners en volwassenen. Jonge kinderen hebben goede begeleiding van ouders of andere begeleiders nodig.

Het luisterprogramma is altijd op de persoonlijke behoeften van uw kind of uzelf afgestemd. De luistertherapie bestaat uit auditieve stimulatie via speciaal bewerkte muziek met recentelijk vernieuwde hoog-dynamische muziekopnames.

Laat mij weten aan welke locatie ik nog niet gedacht heb. Onderaan deze pagina kun je een bericht achter laten.

Hoe werkt behandeling met de Talks Up?

Na beoordeling van de problematiek en het Audio-Psycho-Fonologisch onderzoek wordt een individueel luisterprogramma opgesteld.
Daarna worden afspraken gemaakt voor de luisterperiode en vervolgconsulten. U krijgt de Portable Talks Up apparatuur mee naar huis. Luistertesten en consulten vinden doorgaans voor en na een luisterperiode plaats.

De actieve sessies waarbij het luisteren naar de eigen stem ingeschakeld wordt, kunnen worden uitgevoerd met de geavanceerde Brainstimulator ‘Forbrain’.
Dit apparaat versterkt de verbinding tussen de stem en de oren.
Het kan eventueel worden aangeschaft wanneer langdurig gebruik aangeraden wordt


Het luistertherapie programma bestaat uit auditieve stimulatie met de programmeerbare Talks Up, verdeeld over minimaal 3 luisterperioden:
Dynamic Listening Home Program: 1 x 15 en 2 x 8 dagen, max 2 uur per dag of 3 x 10 dagen, max 2 uur per dag.
Tussen de luisterperioden zijn therapeutische pauzes van 3-6 weken. Soms is een andere verdeling noodzakelijk of een 4e luisterperiode.

Nieuwsgierig naar de effecten? Stel je vraag of deel je ervaringen met anderen!
Dat kan door mee te doen met de blog hieronder.

Wil je een workshop of lezing bij jou in de buurt of voor een groep professionals om jou heen?
Dat kan!
Welke informatie zou je dan willen krijgen?

Waar ligt jouw frustratie betreffend het werken met kinderen?
Wat heb je zelf al geprobeerd, zonder een bevredigend resultaat?

Beschrijf hieronder jouw antwoorden van bovenstaande vragen, zijn er misschien veel overeenkomsten bij verschillende behandelaars?

Je kan natuurlijk ook de facebook pagina van Tomatis IJmuiden leuk vinden, zodat je helemaal op de hoogte blijft.

comments powered by Disqus

Oudere berichten:

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Tomatis Luistertherapie bestaaat 20 jaar!

Ben je nieuwsgierig naar de TRAKTATIE?

Schrijf je in voor één of meerdere GRATIS informatieve online lezingen. Deze zijn lekker kort 30 minuten en je kan meteen vragen stellen. Bovendien kan je dan profiteren van diverse aanbiedingen!

Kijk hier voor de data en inschrijving 30 minuten lezing(en)

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS
locatie IJmuiden - Kennemerplein 27 - 1972 EW IJmuiden tel. 06-49240064
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam