• Kennemerplein 27
  • 1972 EW IJmuiden
  • 0255-525732
  • Van Hallstraat 81
  • 1051 HA Amsterdam

Aanbiedingen

GRATIS introductie bijeenkomst ten bate van de nieuwe training

‘Opleiding Assistent Luistertraining in het onderwijs’

Werk jij in een setting van kinderen met issues in communicatie en/of leren? Werk je in speciaal onderwijs, een kinderdag centrum of in het reguliere (voortgezet) onderwijs?
Hoe mooi zou het zijn om met deze kinderen op school in korte periodes in groepsverband te helpen met werkhouding, concentratie/aandacht, leren en communicatie?
Er kan zoveel ellende voorkomen worden door met auditieve stimulatie het opnemen en verwerken van stimuli te optimaliseren. Juist die kinderen die tussen wal en schip vallen krijgen dan net een duwtje in de juiste richting.

Luistertraining in het onderwijsHet is nu technisch mogelijk om met mobiele apparatuur te werken op locatie. Daarbij wordt het mogelijk om vroegtijdig problematiek op te vangen en naast therapeutisch ook preventief te werken. Door in kleine groepjes kinderen auditieve stimulatie aan te bieden kan er training geboden worden op het gebied van o.a. concentratie, aandacht en leerhouding. Hoe dat precies toegepast wordt in school kan nog helemaal ingevuld worden.
In deze unieke scholing leer je de Apparatuurbasisprincipes van auditieve opname en verwerking ende effecten, het kunnen bedienen van speciaal voor school ontwikkelde apparatuur en de mogelijkheden tot implementatie in jouw situatie.

Introductie bijeenkomst: 
Zaterdag 9december  9.30 – 13.00 uur te Amsterdam
Aanmelden

Actie!

10% korting  op de Forbrain met affiliate code 2A0700359

Spectaculair makkelijke manier om je stem en spreken te beheersen de FORBRAIN.

Klik simpelweg op deze link om te bestellen: https://www.forbrain.com. Controleer dat er bij " Affiliation code" deze code staat: 2A0700359.

FORBRAINStuur na het plaatsen van de order een mailtje naar info@tomatis-luistertherapie.nl met de code Forbrain-tips om persoonlijke tips te ontvangen

Hoe werkt het?

Je zet de Forbrain op en gaat bijvoorbeeld een tekst hardop voorlezen. Door de gevoelige microfoon en de filter komt het geluid van je eigen stem heel anders binnen dan normaal. Dit geeft een extra stimulans aan het brein en traint de aandacht, concentratie en geheugen.
Je kan ook gericht een presentatie die je moet doen oefenen. Je traint dan de toon van je stem, de helderheid, de articulatie, de vloeiendheid en modulatie. Kortom: je verbetert je stem en spraak en het wordt boeiender om naar je te luisteren.
Het wordt ook gebruikt bij kinderen om de spreek en taalvaardigheid te trainen en bij ouderen om hun luistervaardigheden te trainen bij een slechter wordend gehoor. Meer info Een verkorte APK-sessie van twee uur per dag, gedurende vijf dagen.

Hierbij wordt geluisterd aan het Electronisch Oor. Ook bestaat de keuze om in de praktijk te komen luisteren of thuis met een Solisten mobiel apparaat aan de slag te gaan. Deze sessie van tien uur brengt de beoogde effecten terug en geeft een boost in energie en alertheid.
Introductie prijs tot 29 februari 2016 t.w.v. €325,00 ex BTW: 

       € 240,00  (€ 290,40 incl BTW) + GRATIS 1 test.

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Tomatis Luistertherapie bestaaat 20 jaar!

Ben je nieuwsgierig naar de TRAKTATIE?

Schrijf je in voor één of meerdere GRATIS informatieve online lezingen. Deze zijn lekker kort 30 minuten en je kan meteen vragen stellen. Bovendien kan je dan profiteren van diverse aanbiedingen!

Kijk hier voor de data en inschrijving 30 minuten lezing(en)

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS
locatie IJmuiden - Kennemerplein 27 - 1972 EW IJmuiden tel. 0255-525732
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam