• Kennemerplein 27
  • 1972 EW IJmuiden
  • 0255-525732
  • Van Hallstraat 81
  • 1051 HA Amsterdam

Opleidingen & cursussen

Tomatis IJmuiden biedt verschillende mogelijkheden en niveaus  om u op te leiden.

'Training Auditieve feedback van de stem en spraak'

In deze training voor logopedisten en stemtrainers laat ik een nieuwe kijk op auditieve verwerking zien, horen en ervaren. Er is frustratie de huidige middelen niet altijd het gewenste resultaat geven op het gebied van auditieve verwerking, stem en spraak.
Deze training laat een nieuwe manier van werken zien en met een andere visie op de functie van de oren.
Daarbij komt de audio-vocale lus, auditieve feedback van stem/spraak, aan bod. Je wordt bekwaam gemaakt in het gebruik van een nieuw sensationeel instrument: 'the Forbrain' 
Op aanvraag op locatie aanmelden via het contact formulier

Of via info@tomatis-ijmuiden.nl


Training Therapeutisch Luisteren

Een volle dag cursus/workshop met twee keer een terugkom sessie. Deze is geschikt voor Logopedisten/ergotherapeuten/fysiotherapeuten met kennis van sensorische informatieverwerking die werken of willen werken met kinderen.
Deze cursus wordt door mij gegeven via Kenniscentrum SIEM
datum: Zaterdag 10 maart en 31 maart 2018 
Kosten  €550,00
Aanmelden

Doelstelling:
Inzicht hebben en kunnen uitleggen wat luisteren betekent binnen de sensorische informatieverwerking

  • Therapeutisch Luisteren toepassen mbv cd's van SAMONAS/SONAS en Vital Sounds
  • Toepassen van Therapeutisch Luisteren bij kinderen met S.I. en diverse communicatieproblemen
  • Introductie Tomatis Practitioner

Opleiding Assistent Luistertraining in het onderwijs NIEUW

Werk jij in een setting van kinderen met issues in communicatie en/of leren? Werk je in speciaal onderwijs, een kinderdag centrum of in het reguliere (voortgezet) onderwijs?
Hoe mooi zou het zijn om met deze kinderen op school in korte periodes in groepsverband te helpen met werkhouding, concentratie/aandacht, leren en communicatie?
Er kan zoveel ellende voorkomen worden door met auditieve stimulatie het opnemen en verwerken van stimuli te optimaliseren. Juist die kinderen die tussen wal en schip vallen krijgen dan net een duwtje in de juiste richting.

Het is nu technisch mogelijk om met mobiele apparatuur te werken op locatie. Daarbij wordt het mogelijk om vroegtijdig problematiek op te vangen en naast therapeutisch ook preventief te werken. Door in kleine groepjes kinderen auditieve stimulatie aan te bieden kan er training geboden worden op het gebied van o.a. concentratie, aandacht en leerhouding. Hoe dat precies toegepast wordt in school kan nog helemaal ingevuld worden.
In deze unieke scholing leer je de basisprincipes van auditieve opname en verwerking en de effecten, het kunnen bedienen van speciaal voor school ontwikkelde apparatuur en de mogelijkheden tot implementatie in jouw situatie.

Opleiding Practitioner I van 14 t/m februari 2018 in Amsterdam bij minimaal 10 deelnemers. De cursus duurt drie opeenvolgende dagen. Meer info over de cursus zelf of kom maandagavond 18 december naar Amsterdam.

Opleiding Tomatis Practitioner

Het opleidingsaanbod in de Tomatis® Methode richt zich vooral op beroepsbeoefenaren met een voltooide HBO beroepsopleiding als logopedist, therapeut sensorische informatieverwerking, (ortho)pedagoog, psycholoog, leerkracht of remedial teacher, haptonoom etc., die een zeer efficiënte behandelmethode in hun dagelijkse praktijk willen integreren. Deze methode is bijzonder geschikt voor alle therapeutische beroepen rondom leren, spraak, taal en communicatie. De afzonderlijke opleidingen worden door Tomatis Developpement verzorgd.
De opleidingen en trainingen vinden in diverse landen, waaronder mogelijk ook Nederland, plaats.
Het nieuwe drie-fasen opleidingsconcept.         
Voor een gemakkelijke ingang in deze methode bieden wij een nieuwe en flexibele, gefaseerde cursus aan.
Welk stadium u uiteindelijk wilt bereiken, hangt af van uw individuele achtergrond, interesse en tijdsinvestering.
De opleidingen zijn onafhankelijk van elkaar afzonderlijk te volgen.
De drie daagse training van de eerste fase kant in Nederland worden verzorgd bij genoeg aanmeldingen.

Fase 1: Integreer de Talks-up in jouw praktijk en wordt Tomatis Practitioner I
Dit is een driedaagse training. De Talks-up heeft een aantal gestandaardiseerde en vastgelegde programma’s die je naar gelang de problematiek kunt inzetten.
Er zijn programma’s voor leren, taalontwikkeling, geheugen en concentratie, welzijn en emotionele problemen. Je kunt online gebruik maken van scorelijsten die ter beschikking gesteld worden door Tomatis Developpement Hierdoor ben je in staat de voortgang van de behandeling bij je cliënten te evalueren. 
Dit is de eerste stap naar een volledige certificering en erkenning als Certified Tomatis Consultant.
Om dat stadium te bereiken dient de onderstaande vervolgopleidingen te worden voltooid.
Dit is een eigen keuze. Je kunt ook uitsluitend met de Talks-Up blijven werken.

Eerst volgende datum in Nederland: NIEUW
Opleiding Practitioner I tussen 9 en 14 februari 2018 in Amsterdam bij minimaal 10 deelnemers. De cursus duurt drie opeenvolgende dagen. Meer info volgt.
Heb je belangstelling of wil je meer informatie, laat het mij weten via info@tomatis-luistertherapie.nl


Fase 2: Opleiding gebruik Tomatis Luistertest en wordt Practitioner II

Tijdens deze vervolgopleiding leer je te werken met de Tomatis Listening Test Machine, een speciaal voor de Tomatis Methode ontwikkelde audiometer.
Je leert hoe je de luistertest, de lateraliteitstest en aanvullende audiologische testen bij je cliënten kunt afnemen. Daarnaast leer je hoe je de testen kunt interpreteren, zodat je jouw cliënten een nog betere begeleiding kunt geven.

Fase 3: Opleiding Individuele Programmering en wordt Tomatis Consultant
Tijdens deze opleiding leer je hoe je de analyse van de luistertesten en/of scorelijsten kunt gebruiken om individueel afgestemde therapieprogramma’s voor jouw cliënt te maken.
Certified Tomatis Consultant
Als je alle opleidingen met goed gevolg hebt afgerond kun je worden ingeschreven in het register van erkende en gecertificeerde Tomatis Consultants.
Dit geeft de mogelijkheid en het recht om alle niveaus apparatuur van de Tomatis Methode in jouw praktijk aan te schaffen en toe te passen. Hierdoor kan je, binnen je eigen vakgebied, beschikken over het volledige scala aan therapiemogelijkheden dat de Tomatis methode biedt.
Online nascholing, supervisie en internationale congressen vullen deze aan.

Cursusdata:
Opleiding Practitioner I: tussen 9 en 14 februari 2018 in Amsterdam bij minimaal 10 deelnemers. De cursus duurt drie opeenvolgende dagen
Voor data in het buitenland www.tomatis.com
Heb je belangstelling of wil je meer informatie, laat het mij weten via info@tomatis-luistertherapie.nl

 


 

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Solisten TC geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Locatie Amsterdam

De nieuwe 2e locatie van Tomatis Luistertherapie is Van Hallstraat 81 , 1051 HA Amsterdam

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS
locatie IJmuiden - Kennemerplein 27 - 1972 EW IJmuiden tel. 0255-525732
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam